UNITAT ESPECIALITZADA EN ENDOMETRIOSI

EL NOSTRE EQUIP MULTIDISCIPLINARI T’AJUDARÀ A ACONSEGUIR L’EMBARÀS
Pateixes d’endometriosi? Et podem ajudar

Quan et diagnostiquen d’endometriosi sorgeixen molts dubtes, una de les preocupacions més importants és: tindré problemes per poder ser mare?

L’endometriosi és una malaltia crònica que si no es diagnostica i es tracta correctament pot disminuir de forma important la fertilitat de les dones que la pateixen.

A la Clínica Sagrada Família hem desenvolupat una unitat especialitzada en endometriosi formada per un equip multidisciplinari de radiòlegs, ginecòlegs, cirurgians i uròlegs que proporciona una atenció individualitzada adaptada a les característiques de cada dona.

Young woman suffering from abdominal pain while lying on sofa at home. Gynecology concept
QUINES OPCIONS TENS?

En dones amb endometriosi, abans de determinar el tractament de fertilitat a seguir, realitzem un estudi mèdic que pot incloure:

 • Ecografia d’alta resolució per al correcte estudi dels ovaris, el grau d’endometriosi i la reserva ovàrica
 • Ressonància magnètica
 • Determinació de l’hormona antimulleriana (AMH)
 • Analítica amb biomarcadors específics
 • Histerosalpingografia per determinar la permeabilitat de les trompes de Fal·lopi

Aquest estudi ens permet realitzar una valoració de la teva fertilitat i determinar un pla mèdic personalitzat:

 • Criopreservació d’òvuls en cas de desitjar posposar l’embaràs
 • Cicles d’estimulació mínima o cicles naturals en determinats casos
 • Cicles d’acumulació d’òvuls associats a Diagnòstic Genètic Preimplantacional
 • Programa Ovodonació+
NN
Com pot afectar l’endometriosi a la teva fertilitat?

La influència de l’endometriosi sobre la fertilitat és variable, i no hi ha una bona correlació entre la severitat de la malaltia i els problemes reproductius que presenta la dona.

Els implants d’endometriosi generen adherències a causa de la inflamació que provoquen. Si es troben localitzats a prop de les trompes de Fal·lopi, poden causar alteracions en la seva forma i la seva funció, la qual cosa dificulta la captació de l’òvul. En casos severs les adherències poden arribar a cloure les trompes, impedint el pas de l’òvul a la cavitat uterina.

Els implants localitzats en els ovaris (endometriomes) poden disminuir la reserva ovàrica i la qualitat dels òvuls. Això pot provocar problemes en la implantació a l’úter i avortaments de repetició.

NN
Com et podem ajudar a aconseguir l’embaràs?

Si ha arribat el moment i vols ser mare, a la Clínica Sagrada família realitzarem un estudi inicial complet i personalitzat per oferir-te el tractament més adequat per a tu.

Abastem la malaltia en la seva totalitat, fet que inclou pensar en l’impacte que té sobre tu -dolor pèlvic crònic i/o ocasional, infertilitat- i en l’efecte que el tractament pot tenir en la teva qualitat de vida.

Disposem de les últimes innovacions en diagnòstic per imatge (ecògrafs d’alta resolució i unitat de ressonància magnètica) que permeten un diagnòstic precís i detallat de la malaltia. Realitzem una avaluació de la reserva ovàrica mitjançant recompte de fol·licles antrals i l’hormona antimulleriana. Així mateix incorporem a la teva analítica sanguínia els biomarcadors específics que permeten el seu correcte seguiment.

Si pateixes d’endometriosi LLEU, AMB UNA CORRECTA ANATOMIA PÈLVICA I UNA BONA reserva ovàrica T’OFERIM DIFERENTS TRACTAMENTS DE BAIX IMPACTE:
 • Estimulació ovàrica amb coit programat
 • Inseminació natural
 • Inseminació artificial

En aquests casos es precisa que les trompes de Fal·lopi siguin permeables, pel que prèviament al tractament s’ha de realitzar una histerosalpingografia.

En els estadis més avançats, quan les trompes de Fal·lopi estan afectades, i/o la reserva ovàrica està disminuïda, recomanem realitzar una fecundació in vitro (FIV).

Disposem de les últimes tecnologies per a la millor valoració de la qualitat embrionària, com el Test Eeva i el sistema d’incubació Geri Plus amb Time-Lapse.

Tots dos ens permeten classificar i seleccionar els embrions amb més probabilitat d’implantació, i així obtenir una taxa d’èxit més alta.

Així mateix a la Clínica Sagrada Família posem al teu abast el programa Embrió Sa. Mitjançant el Diagnòstic Genètic Preimplantacional identifiquem els embrions sense alteracions cromosòmiques, de manera que reduïm la probabilitat d’un avortament. Si el grau d’endometriosi és molt sever, hi ha una molt baixa reserva ovàrica i/o les múltiples adherències impossibiliten realitzar una punció ovàrica, el camí cap a l’embaràs pot requerir una FIV amb òvuls de donant.

PRESERVA LA TEVA FERTILITAT
6
TINC Endometriosi PERÒ ENCARA NO VULL SER MARE

Saps que l’endometriosi és una malaltia crònica i freqüentment progressiva. El teixit endometriòsic en els ovaris és “tòxic” i pot tenir un efecte deleteri en la reserva ovàrica, per la qual cosa la teva millor opció implica realitzar tècniques de preservació de la fertilitat.

Si pateixes d’endometriosi però actualment no et planteges la maternitat, en el CRA-Clínica Sagrada Família disposem d’una unitat especialitzada de preservació de fertilitat amb un excel·lent programa de criopreservació -vitrificació d’òvuls-, que et permetrà ser mare en el moment que tu triïs. Aconseguir un embaràs és beneficiós per a la malaltia, ja que durant l’embaràs i la lactància l’endometriosi queda silenciada en la majoria de casos.

SABER MÉS DE L'endometriosi

L’endometriosi és una malaltia que es caracteritza per la presència de teixit “menstrual” (endometri) fora de la cavitat uterina. Aquest teixit, igual que el localitzat dins de l’úter, respon a les nostres hormones, de manera que cicle rere cicle pot sagnar, provocant inflamació i adherències a la zona on es troba l’implant.

Aquesta malaltia afecta entre 2-10% de les dones en edat fèrtil. S’estima que fins al 50% de les dones amb endometriosi tenen problemes de fertilitat.

La característica principal de les dones amb endometriosi és el gran dolor que pateixen amb les menstruacions. Altres símptomes menys freqüents són: dolor durant la penetració, dolor amb la defecació, alteracions en els hàbits deposicionals (diarrea/restrenyiment) …

Cal tenir en compte que fins a un 50% de les dones amb endometriosi no presenta cap símptoma.

En dones que no s’han plantejat la maternitat, el tractament inicial sol ser mèdic, principalment hormonal (anticonceptius orals, pegatsDIU hormonal, implant de progesterona, etc.). En determinats casos d’endometriosi greu que no es resol amb tractament mèdic o que afecta altres òrgans, el tractament pot implicar la cirurgia.

En les dones amb endometriosi que desitgen ser mares i que pateixen d’algun problema de fertilitat, en el CRA Clínica Sagrada Família oferim un tractament inicial conservador que evita la pèrdua innecessària de teixit ovàric i la consegüent disminució de la reserva ovàrica.

No obstant això en alguns casos també pot ser necessària la intervenció quirúrgica per millorar la taxa d’embaràs del tractament de reproducció assistida. Per exemple, l’actuació sobre les trompes de Fal·lopi en casos d’alteració de la seva forma (hidrosàlpinx) millora la taxa d’implantació de la mateixa manera que l’extracció dels endometriomes de grans dimensions.

El nostre equip està format per excel·lents laparoscopistes amb anys d’experiència en el tractament d’aquesta malaltia. Realitzen cirurgies amb mínimes seqüeles a la reserva ovàrica, per oferir la millor garantia d’èxit.

TESTIMONIS
Laura y Diana
Laura y Diana
Inseminación artificial con donante

“Excelente trato, grandes profesionales, ¡repetiremos seguro!  
La verdad es que nos sentimos muy acogidas por esta gran familia, y el doctor nos encantó!” 

mom dad and baby. Loving parents with their cute little son
Laura y Víctor
Inseminación artificial

“Si no hubiese sido por el CRA, Irene no existiría. Especial agradecimiento al equipo médico por su honestidad y ánimos”. 

Esther y David
Ester y David
Fecundación In Vitro
“En estas situaciones un trato humano y de calidad se valora el doble. Mi mayor admiración para Dr. Herrero y su equipo por hacer que el proceso no sea tan duro y sobre todo por un final tan bonito. ¡Millones de gracias!” 
Laia i Raul
Laia y Raúl 
Fecundación In Vitro
“El CRA és un equip molt professional i sobretot humà, que en aquests casos és el que necessites, algú que t’entengui, et recolzi i sobretot t’ajudi!!
Sempre els recordaré per donar-me la possibilitat de ser mare, gràcies!” 
Portrait of happy young parents with baby in the bed at home
** Note: Soft Focus at 100%, best at smaller sizes
Irene y Carlos 
Fecundación In Vitro - Diagnóstico Genético Preimplantacional
“En nuestro caso 1 + 1 suman 3 gracias al Dr. Herrero. Alex ha cumplido un año y medio, y está precioso. Nuestra experiencia fue tan buena que, en otoño, si va todo bien, intentaremos que 1 + 1 sumen 4. ¡Gracias de corazón!” 
raquel madre soltera
Raquel
Inseminación Natural  

“El Dr. Herrero era alguien que me entendía, entendía por qué no quería hormonarme. Me transmitió mucho sentido común. La inseminación fue en un ambiente muy natural, muy relajado, sin problemas”.

Laia y Raquel
Laia y Raquel
Fecundación In Vitro

“Fuimos por recomendación de otras amigas, y la verdad es que nos dieron la confianza que necesitábamos”. 

Agatha y Montse
Àgatha y Montse
Fecundación In Vitro

“Si no hubiésemos tenido mellizos, habríamos repetido. Encantadas con el Dr. Herrero, las enfermeras y todo el equipo”. 

captura-video-cra2optim
Marisa
Ovodonación 
“Con apoyo terapéutico trabajé qué significaba para mi ser madre y me di cuenta que la parte biológica era importante, pero más importante era ser madre, poder vivir el embarazo. Afortunadamente el Dr. Herrero me ofreció la posibilidad de hablar con otra mujer que era madre gracias a una ovodonación, y sus palabras y su experiencia me ayudaron a seguir. Gracias Maite.“ 
Olga Vallejo
Olga y Anna
Inseminación artificial con donante

” Sabía que no siempre sale a la primera pero confiaba en que lo conseguiríamos. Y así fue”

jordi y nadia
Nadia y Jordi
Ovodonación

“Agradecemos al Dr. Herrero su franqueza. Nos dijo que podíamos intentar 3 ciclos, con una probabilidad de éxito entre el 5 y el 20%  o ir directamente al embarazo mediante ovodonación.  Lo más duro ha sido afrontar el duelo genético, pero hemos tenido todo el apoyo que hemos necesitado”

opinión doctor julio herrero barcelona mujer soltera
Elena
Fecundación in Vitro

“Siempre supe que no podía estar en mejores manos que en las del Doctor Julio Herrero. Le estoy muy agradecida. A día de hoy soy una mama feliz y tengo una hija maravillosa.”

testimonio eco meme casals
Meme y Gustavo
Fecundación in Vitro

“Han logrado cumplir nuestro mas preciado sueño…. Seremos papas de gemelos…. Gracias a todo el equipo, a Montse, y en especial al Dr Herrero”

inseminación artificial clinica barcelona
Verónica y Edgar
Inseminación Artificial

“Llegamos a la clínica con pocas esperanzas tras mucho tiempo intentándolo . Cuando conocimos al equipo médico, la confianza fue ciega y nos lanzamos a por la primera inseminación. Hoy ese acierto se llama Claire y tiene ya 15 meses. Animo a todas las mujeres que han tirado la toalla a que lo intenten y no pierdan nunca la esperanza. Todo el equipo es muy familiar, reconozco que yo fui muy pesada… jajaja. Pero jamás tuvieron una reacción negativa, al contrario, siempre me apoyaron en todo momento. Muchas gracias a tod@s por hacer nuestro sueño realidad. “

Método ROPA Barcelona experiencia
Laila y Júlia
Método ROPA

“Estamos muy contentas como ha ido el proceso de embarazo y con el Dr. Herrero. Siempre nos ha tratado con mucho amor. ¿Qué más podemos decir? Si todo el proceso nos ha llevado a tener a la mejor hija del mundo.”

inseminación artificial clinica barcelona
Veronica & Edgar
Artificial Insemination

We arrived at the clinic with little hope after a long time trying, and when we met the medical team, I felt blind trust and we went for the first insemination. Today Claire is 15 months old. CRA Barcelona team is awsome. I have to admit that the treatment was too much for me … hahaha, but they never had a negative reaction, on the contrary, I felt supported all the time. Thank you very much to everyone for making our dream come true.

testimonio eco meme casals
Meme & Gustavo
PGD

They have managed to fulfill our most precious dream …. Our twins are on the way…. Thanks to all the team, to Montse, and especially to Dr Herrero.

jordi y nadia
Nadia & Jose
Egg donation

The hardest part of the treatment was to face the genetic grief, but we have had all the support we needed Thank you CRA team !

Egg donation Barcelona Chiara & Pietro
Chiara & Pietro
Egg donation
I want to thank everyone from the bottom of my heart.
December 17, 2018: a day I will never forget. A unique beautiful experience. This is because all of you did your best to make everything special and smooth for me.  All of you were professional and sensitive human beings at the same time. I felt I was taken care of like a princess. You gave me hope , when I had lost it.

Thank you for allowing my husband and I to pursue our dream of having a family … and have our baby.
You made our dream come true.
Agata
Agatha & Montse
IVF

We felt supported by everyone. Dr. Herrero was very personal and knowledgeable. Went over everything and he was extremely patient with all the questions we had.

Laura y Diana
Laura & Diana
Artificial insemination

Great professionals, we will repeat for sure!
We feel very welcomed by this great family, and we loved Dra. Molfino !

raquel madre soltera
Raquel
Natural Insemination

Dr. Herrero understood me, he understood why I preferred the most natural treatment, with the least medication. The insemination was in a very natural environment, very relaxed, without problems.

Laia y Raquel
Laia & Raquel
IVF

We came by the recommendation of some friends, and the truth is that CRA gave us the confidence we needed.

Método ROPA Barcelona experiencia
Laila & Júlia
Reciprocal IVF - ROPA Method

We are very happy with the  process and with Dr. Herrero, he has always treated us with a lot of love. What else can we say? CRA helped us to get the best daughter in the world. ❤️❤️

posts relacionats
vídeos
També et pot interessar
Llamar