Fecundació in vitro

Fecundació In Vitro
Especialistes en reproducció assistida personalitzada
COM ÉS LA FECUNDACIÓ IN VITRO?

La fecundació in vitro o FIV és una tècnica que es basa a rescatar el màxim nombre d’òvuls produïts pels ovaris en cada cicle, per després unir-los amb l’esperma de l’home optimitzat al laboratori, obtenint embrions. Posteriorment es controla estrictament el desenvolupament dels embrions que es produeixin, seleccionant els millors per ser transferits dins de l’úter de la futura mare, i així poder aconseguir l’embaràs desitjat.

La fecundació in vitro consta de 4 fases: l’estimulació ovàrica, la punció ovàrica, la fecundació dels òvuls i la transferència d’embrions.

FASES

1a FASE: ESTIMULACIÓ OVÀRICA

En condicions normals de tots els òvuls que comencen a desenvolupar-se en cada cicle en els ovaris, només un arribarà a ovular. En els cicles de fecundació in vitro mitjançant un tractament hormonal s’aconsegueix estimular el creixement dels òvuls disponibles en aquest cicle.

Amb l’arribada de la menstruació es programa una visita al nostre centre per fer una ecografia basal. Si l’ecografia és correcta, es comença l’estimulació ovàrica amb medicaments que contenen l’hormona fol·liculostimulant (FSH). Aquesta hormona s’administra per via subcutània i la dosi la indica el metge de forma individualitzada segons les característiques de cada pacient. Després es realitzaran controls amb una periodicitat específica per a cada cas, ajustant la dosi a la resposta observada. Aquest procés dura aproximadament entre 8 i 12 dies.

2a FASE: PUNCIÓ OVÀRICA

Consisteix en l’obtenció dels òvuls dels fol·licles ovàrics, produïts amb l’estimulació, mitjançant la punció amb una agulla adaptada. Es realitza sota sedació anestèsica i amb control ecogràfic transvaginal. Es localitzen els fol·licles ovàrics i mitjançant un sistema d’aspiració es recull el líquid fol·licular on hi ha els òvuls per emmagatzemar-los en tubs d’assaig amb medi de cultiu. Aquests tubs es lliuren als biòlegs immediatament perquè identifiquin i aïllin els òvuls.

La punció és una intervenció ambulatòria, no requereix anestèsia general ni ingrés hospitalari; dura entre 15-30 minuts, i entre 1 i 2 hores després es dóna l’alta a la pacient. Es recomana el repòs la resta del dia. El nombre d’òvuls que s’obté per cicle és molt variable segons cada dona, però en general oscil·la entre 6 i 12 per punció. Pot ser inferior en pacients amb baixa reserva ovàrica.

El semen s’ha d’obtenir poc després de la punció ovàrica, amb un període d’abstinència sexual previ de 3 a 5 dies. En el nostre laboratori la mostra de semen es processa per optimitzar la seva capacitat fecundant.

3a FASE: FECUNDACIÓ DELS ÒVULS

Hi ha dos mètodes de fecundació dels òvuls:

1. Inseminació in vitro o FIV convencional
Es realitza la inseminació dels òvuls amb uns 100.000 espermatozoides mòbils per a cadascun. Els òvuls i els espermatozoides es mantenen junts en l’incubador fins a l’endemà, on es valora si s’ha produït la fecundació.

2. Microinjecció espermàtica o ICSI
La microinjecció intracitoplasmàtica d’espermatozoides és la introducció, mitjançant una microagulla, d’un espermatozoide en el citoplasma de l’òvul.

La taxa de fecundació mitjançant FIV convencional o ICSI és aproximadament del 70-80%. L’endemà de la punció (denominat dia +1), el centre es posarà en contacte amb vosaltres per comunicar-vos quants òvuls han estat fecundats.

A partir d’aquest moment l’embrió comença a dividir-se. La transferència d’embrions es realitza entre 2 o 5 dies després de la punció.

Cultiu embrionari

Els embrions obtinguts es col·loquen en incubadors que mantenen les condicions necessàries per al seu desenvolupament. Al nostre centre disposem de la més avançada tecnologia en incubadors, permetent no només unes condicions òptimes en tot moment per a cadascun dels embrions, sinó també un control continu del desenvolupament d’aquests embrions, millorant la selecció d’aquells amb més possibilitats de produir un nen sa.

4a FASE: TRANSFERÈNCIA D’EMBRIONS

La transferència d’embrions es realitza entre 2 o 5 dies després de la punció. El nostre equip d’embriòlegs selecciona els embrions de més qualitat per a ser transferits. Habitualment es transfereixen un o dos embrions, la resta pot ser que siguin congelats per poder ser usats en cicles posteriors, i així millorar la probabilitat d’embaràs per cada cicle començat.

El procés de transferència dels embrions es realitza en quiròfan, sense requerir anestèsia, i el mateix dia podràs anar a casa. Hauràs de realitzar un tractament amb progesterona per millorar el procés d’implantació de l’embrió i dues setmanes després de la transferència tindràs un control amb nosaltres per confirmar l’embaràs mitjançant una analítica de sang i posteriorment una ecografia.

TESTIMONIS
Esther y David
Ester y David
Fecundación In Vitro
“En estas situaciones un trato humano y de calidad se valora el doble. Mi mayor admiración para Dr. Herrero y su equipo por hacer que el proceso no sea tan duro y sobre todo por un final tan bonito. ¡Millones de gracias!” 
Laia i Raul
Laia y Raúl 
Fecundación In Vitro
“El CRA és un equip molt professional i sobretot humà, que en aquests casos és el que necessites, algú que t’entengui, et recolzi i sobretot t’ajudi!!
Sempre els recordaré per donar-me la possibilitat de ser mare, gràcies!” 
Portrait of happy young parents with baby in the bed at home
** Note: Soft Focus at 100%, best at smaller sizes
Irene y Carlos 
Fecundación In Vitro - Diagnóstico Genético Preimplantacional
“En nuestro caso 1 + 1 suman 3 gracias al Dr. Herrero. Alex ha cumplido un año y medio, y está precioso. Nuestra experiencia fue tan buena que, en otoño, si va todo bien, intentaremos que 1 + 1 sumen 4. ¡Gracias de corazón!” 
Laia y Raquel
Laia y Raquel
Fecundación In Vitro

“Fuimos por recomendación de otras amigas, y la verdad es que nos dieron la confianza que necesitábamos”. 

Agatha y Montse
Àgatha y Montse
Fecundación In Vitro

“Si no hubiésemos tenido mellizos, habríamos repetido. Encantadas con el Dr. Herrero, las enfermeras y todo el equipo”. 

testimonio madre soltera embarazo
Thais
Fecundación In Vitro

“Siempre os agradeceré lo bien que me atendisteis. Gracias al Dr. Herrero  he conseguido hacer realidad mi sueño de tener en brazos a mi hija Daenerys”

opinión doctor herrero
Sara y Enric
Fecundación In Vitro

“Somos una feliz pareja que consiguió su sueño en CRA Clínica Sagrada Familia. Lo conseguimos a la primera con FIV. Hay que normalizar una realidad que afecta a muchísimas personas. Ya estoy de 20 semanas y estamos esperando un niño!! ??

testimonio eco meme casals
Meme y Gustavo
Fecundación in Vitro

“Han logrado cumplir nuestro mas preciado sueño…. Seremos papas de gemelos…. Gracias a todo el equipo, a Montse, y en especial al Dr Herrero”

mejor centro reproduccion asistida
Gloria
IVF

One year ago mi twins were born, double hapiness. Thanks to Dr. Julio Herrero and his team.

testimonio eco meme casals
Meme & Gustavo
PGD

They have managed to fulfill our most precious dream …. Our twins are on the way…. Thanks to all the team, to Montse, and especially to Dr Herrero.

Agata
Agatha & Montse
IVF

We felt supported by everyone. Dr. Herrero was very personal and knowledgeable. Went over everything and he was extremely patient with all the questions we had.

mario de marina i jordi
Marina y Jordi
FIV

“Mario ha venido al mundo gracias a la profesionalidad y dedicación del Dr. Carbonell y todo el equipo médico. Nació el 12 de junio y está hecho todo un campeón ? .
¡ Mil gracias !”

Ecografia Alba
Alba y Javier
FIV

Hace un año y medio aproximadamente que buscamos ser padres y no había manera. Nos hicimos un control y los resultados fueron devastadores. Una hormona antimulleriana de risa (0,4) y unos pronósticos bastante negativos (a pesar de que el Dr. Julio Herrero nunca nos hizo deprimirnos).
Gracias a él y a su equipo hoy nos dan el alta embarazada de 6 semanas después de un proceso que empezó en febrero.
Un milagro que ha sido posible gracias al Dr. Herrero y su equipo que en cuestión de 5 meses con una hormona de 0,4 han echo posible la extracción de 8 óvulos que se convirtieron en 4 embriones sanos, y que ahora se ha traducido en este embarazo y 3 embriones más que nos esperan!?

posts relacionats
vídeos
També et pot interessar
Llamar