INSEMINACIÓ ARTIFICIAL
 ÉS UNA TÈCNICA SENZILLA QUE OFEREIX UNA PROBABILITAT D’EMBARÀS PROPERA AL 25% EN CASOS SELECCIONATS
¿QUÈ ÉS LA INSEMINACIÓ ARTIFICIAL?

En la inseminació artificial el nostre equip mèdic controlarà l’evolució del teu cicle reproductiu per determinar el moment òptim per aconseguir l’embaràs. En aquest moment s’aplica una medicació que afavoreix l’ovulació. El semen de la parella o del donant es processa al laboratori per millorar la qualitat dels espermatozoides, i s’introdueix a l’úter. La fecundació de l’òvul es genera en les trompes uterines, de manera similar a l’embaràs espontani i natural. No s’ha de confondre amb la fecundació in vitro.

FASES DE LA INSEMINACIÓ ARTIFICIAL

Després de la menstruació i havent-se comprovat ecogràficament que tant l’úter com els ovaris es troben en condicions adequades, s’inicia l’administració diària de dosis baixes d’hormona estimulant dels fol·licles (FSH) amb l’objectiu d’induir el creixement i maduració d’1 a 3 fol·licles ovàrics.

Aquest procés dura una mitjana de 10 dies, i es requereix un primer control ecogràfic sobre els dies 6-7 d’estimulació i posteriorment 1 o 2 controls successius. Quan el teu ginecòleg valori que els fol·licles presenten un estat de maduresa adequat es programarà l’ovulació mitjançant administració d’una sola dosi de Gonadotrofina Coriònica Humana.

El dia que es programi la inseminació, el semen, ja sigui de la parella o de donant, depenent del cas, és processat al laboratori amb l’objectiu de seleccionar aquells espermatozoides amb unes característiques funcionals òptimes per produir la fecundació.

Es realitza una valoració de la qualitat prèvia i posterior a la selecció.

Mitjançant una cànula fina, a la consulta mateix i de forma completament ambulatòria sense necessitat d’ús d’anestèsia, es diposita acuradament la mostra seminal optimitzada a l’interior de l’úter. De forma completament natural els espermatozoides es desplaçaran fins a la trompa uterina, on es produirà el seu contacte amb l’òvul i la fecundació.
14 dies després de la inseminació, mitjançant un test d’embaràs en orina, podrem comprovar l’èxit del tractament i iniciar els controls propis de l’embaràs.
La INSEMINACIÓ ARTIFICIAL és PER A MI?

La inseminació artificial és una tècnica adequada per a parelles amb dificultat per aconseguir l’embaràs, en què no s’ha trobat una causa específica d’infertilitat o en què la causa s’associa a un factor masculí lleu o a una disfunció ovàrica lleu.

Perquè la inseminació artificial tingui una probabilitat d’èxit adequada es requereix que la dona tingui menys de 38 anys, mantingui una reserva ovàrica correcta per a la seva edat i tingui les trompes de Fal·lopi permeables i funcionants.

També és una tècnica adequada per a dones sense parella o amb parella femenina, utilitzant-se en aquest cas semen de donant.

Una altra indicació és la necessitat de rentat seminal en parelles serodiscordants per minimitzar el risc de transmissió de malalties com el VIH o l’hepatitis.

Quina PROBABILITAT tinc D'ACONSEGUIR L'EMBARÀS?

El percentatge de parelles que queden embarassades després d’un cicle oscil·la entre el 10 i 20%. No obstant això, diferents factors poden afectar aquestes taxes d’èxit, incloent-hi la gravetat dels problemes d’esterilitat detectats, la qualitat del semen, així com l’edat. Destacar la importància de realitzar un estudi detallat de les causes d’esterilitat previ a la indicació d’Inseminació Artificial, per descartar qualsevol alteració que comprometi els resultats descrits.

Embarassos amb inseminació artificial amb semen de donant

La probabilitat que es produeixi embaràs és aproximadament la mateixa en els 3-4 primers intents. Més enllà la probabilitat d'embaràs disminueix, així que de no aconseguir embaràs després 3-4 cicles es valoraria la indicació de tècniques de més complexitat i eficàcia, com la FIV.
MENYS DE 40 ANYS
0%
40 ANYS O MÉS
0%
captura-video-cra2optim
TESTIMONIS
Laura y Diana
Laura y Diana
Inseminación artificial con donante

“Excelente trato, grandes profesionales, ¡repetiremos seguro!  
La verdad es que nos sentimos muy acogidas por esta gran familia, y el doctor nos encantó!” 

mom dad and baby. Loving parents with their cute little son
Laura y Víctor
Inseminación artificial

“Si no hubiese sido por el CRA, Irene no existiría. Especial agradecimiento al equipo médico por su honestidad y ánimos”. 

Olga Vallejo
Olga y Anna
Inseminación artificial con donante

” Sabía que no siempre sale a la primera pero confiaba en que lo conseguiríamos. Y así fue”

inseminación artificial clinica barcelona
Verónica y Edgar
Inseminación Artificial

“Llegamos a la clínica con pocas esperanzas tras mucho tiempo intentándolo . Cuando conocimos al equipo médico, la confianza fue ciega y nos lanzamos a por la primera inseminación. Hoy ese acierto se llama Claire y tiene ya 15 meses. Animo a todas las mujeres que han tirado la toalla a que lo intenten y no pierdan nunca la esperanza. Todo el equipo es muy familiar, reconozco que yo fui muy pesada… jajaja. Pero jamás tuvieron una reacción negativa, al contrario, siempre me apoyaron en todo momento. Muchas gracias a tod@s por hacer nuestro sueño realidad. “

inseminación artificial clinica barcelona
Veronica & Edgar
Artificial Insemination

We arrived at the clinic with little hope after a long time trying, and when we met the medical team, I felt blind trust and we went for the first insemination. Today Claire is 15 months old. CRA Barcelona team is awsome. I have to admit that the treatment was too much for me … hahaha, but they never had a negative reaction, on the contrary, I felt supported all the time. Thank you very much to everyone for making our dream come true.

Laura y Diana
Laura & Diana
Artificial insemination

Great professionals, we will repeat for sure!
We feel very welcomed by this great family, and we loved Dra. Molfino !

posts relacionats
vídeos
També et pot interessar
Llamar