Receptora d’òvuls

RECEPTORA D'ÒVULS
Seleccionem de forma especial i individualitzada la millor donant per a tu. Ajudem a complir el teu somni de ser mare
COM SORTIR DE DUBTES?

Malgrat tota la innovació i tecnologia que utilitzem, en alguns casos no es pot aconseguir l’embaràs amb els propis òvuls. De vegades els òvuls són insuficients i d’altres, la seva qualitat és deficient.

Disposem d’un grup de suport de voluntàries, mares per ovodonació, que han passat per la teva mateixa experiència i poden ajudar-te

Quan l’embaràs passa per la recepció d’òvuls, inicies un procés que pot resultar psicològicament complex. Per això, posem a la teva disposició el nostre grup de suport de mares per ovodonació, dones que com tu, van tenir dubtes, pors i temors, abans de decidir que la donació d’òvuls era el seu camí cap a la maternitat.

Sol·licita informació sobre aquest grup de suport.

Portrait of beautiful 40-year-old blond woman
Els millors resultats
fotolia_62985184

EMBARASSOS AMB OVÒCITS DONATS

Taxa acumulada amb ovòcits donats per cicle
Taxes d'embaràs ovodonació
0%
Primeres respostes als teus dubtes

Com és el procés de donació d’òvuls?

L’equip mèdic triarà la donant segons les teves característiques fenotípiques, perquè el futur nadó s’assembli físicament el màxim a tu.

Els primers dies de la menstruació se’t realitzarà una ecografia per controlar el gruix de l’endometri i els ovaris. Si tot és correcte, la donant iniciarà l’estimulació ovàrica i es realitzarà controls ecogràfics setmanals fins que el ginecòleg estimi que està a punt.

El dia de l’extracció d’òvuls de la donant, ens entregareu el semen per fecundar els òvuls. Entre 3 i 5 dies després es durà a terme la transferència d’embrions, i passades dues setmanes et faràs el test d’embaràs.

Una alternativa als òvuls frescos és utilitzar òvuls de donant vitrificats. És un sistema optimitzat de congelació mitjançant el qual s’evita el dany per cristalls de gel a les cèl·lules. La supervivència post-descongelació és superior al 95%.

Optar pels òvuls vitrificats us permet iniciar el tractament immediatament

El principal avantatge de la utilització d’òvuls vitrificats és més flexibilitat en l’inici de la preparació de la receptora. En aquest cas, t’evites la coordinació amb la donant, i pots iniciar immediatament el tractament.

Quins requisits han de complir les donants?

Per ser acceptades en el nostre exigent programa de donació d’òvuls, les candidates se sotmeten a una avaluació clínica i psicològica completa. El nostre equip, format per ginecòlegs, genetistes i psicòlegs, les examina exhaustivament per garantir que gaudeixen de bona salut i d’una bona fertilitat.

Segons la llei de reproducció assistida, la donació d’òvuls és una acció voluntària, altruista i totalment anònima, pel que està totalment prohibit revelar la identitat de les donants i de la receptora.

El programa Donació Plus del nostre centre realitza els tests diagnòstics genètics més avançats disponibles per reduir al màxim el risc de malalties hereditàries

Al nostre centre CRA som molt més exigents i oferim el programa DONACIÓ PLUS, en el qual la donant és sotmesa a un test genètic que descarta la presència de més de 300 malalties genètiques. A més, la parella masculina pot realitzar-se el mateix test i així poder efectuar una millor selecció de la donant i minimitzar al màxim el risc de qualsevol alteració hereditària greu en el nadó nascut.

El nostre programa de donants inclou candidates de diferents ètnies i característiques físiques per poder iniciar el tractament en el menor temps possible.

Per poder ser considerada com a possible donant, els requisits bàsics són:

 • Edat més de 18 i menys de 35 anys.
 • Disposar de plena capacitat d’obrar i trobar-se en bon estat de salut psicofísica. Motivació altruista.
 • No tenir antecedents personals o familiars de malformacions o altres alteracions lligades a deficiències genètiques o metabòliques.
 • No tenir antecedents personals o familiars de trastorns psíquics rellevants o amb risc de transmissió a la descendència.
 • No trobar-se en situació social desfavorida.
 • No ser adoptada, ja que limita el control d’historial familiar.
 • Es prioritzen donants amb estudis superiors o amb fertilitat provada prèvia.

La donació d’òvuls és completament anònima. Per a l’elecció de la donant es busca la màxima semblança física possible amb la dona receptora. Així mateix, en cas que la parella ho desitgi, es tindrà en compte la concordança pel que fa al grup sanguini.

Amb el programa Donació Plus, també se seleccionarà la donant sobre la base de la compatibilitat genètica segons el test genètic de portadors, per disminuir al màxim el risc de malalties genètiques hereditàries.

El nostre equip d’infermeres especialitzades entrevista telefònicament les possibles donants i en fan una primera valoració, tenint en compte l’edat de la donant, els antecedents reproductius i mèdics. Si la valoració és positiva, es programa la primera visita mèdica.

Primera visita
 • Estudi biomètric i fenotípic: alçada, pes, índex de massa corporal, raça, color de pell, color d’ulls, color i textura de pèl, grup sanguini i Rh.

 

 • Presa d’imatges i vídeo per optimitzar el procés d’assignació amb la parella receptora.

 

 • Entrevista mèdica: Els nostres ginecòlegs especialistes en reproducció assistida revisen els antecedents mèdics personals i familiars de la donant mitjançant una entrevista estructurada completa. S’incideix en hàbits de vida, absència de consum de tòxics, incloent-hi tabac i alcohol, tatuatges i altres elements que puguin constituir motiu d’exclusió del programa de donació.

 

 • Exploració ginecològica completa, incloent-hi:

-Citologia.

-Ecografia ginecològica completa per establir estat de reserva ovàrica i anatomia genital.

-Exploració mamària.

-Cultius genitals.

 

 • Estudi analític complet:

-Hemograma, coagulació, perfil hormonal tiroide, prolactina i hormones sexuals, colesterol, glucosa.

-Estudi infeccions, incloent-hi: hepatitis B i C, VIH, sífilis, toxoplasma, citomegalovirus.

-Cariotip.

Valoració psicològica
El procés per a l’elecció de la donant també comporta una valoració psicològica, que comprèn:
 • Entrevista estructurada, incidint en antecedents de patologia psicosocial en la donant o la seva família.
 • Test psicotècnic.
Test genètic de portadors

Les candidates s’han de sotmetre al Test Genètic de Portadors, que descarta la presència de més de 300 malalties genètiques. Totes aquelles donants portadores de malalties lligades al sexe o trastorns genètics amb risc elevat per a la descendència, com ara l’atròfia muscular espinal, es descarten del programa de donants.Si vols saber tota la llista de malalties hereditàries que estudiem a les nostres donants, fes click aquí.

Valoració del genetista
Finalment, després d’obtenir el resultat del test de portadors i el cariotip, totes les nostres donants realitzen una entrevista amb el nostre equip de genetistes, en la qual s’interroga de nou de forma estructurada pels antecedents i orígens familiars fins a tres generacions anteriors.
Només aquelles donants amb una valoració positiva per part dels nostres ginecòlegs especialistes, psicòlegs i genetistes entren al programa de donants.
 • Pacients amb més de 40 anys
 • Pacients amb baixa reserva ovàrica (secundari a edat, cirurgia, medicacions…)
 • Baixa qualitat ovocitària
 • Avortaments de repetició
 • Fallada repetida d’implantació
 • Pacients portadores d’anomalies genètiques o cromosòmiques greus
Si encara tens més dubtes, posa’t en contacte amb nosaltres directament i t’ajudarem a resoldre les teves inquietuds. Pregunta tot el que et preocupi.
TESTIMONIS
captura-video-cra2optim
Marisa
Ovodonación 
“Con apoyo terapéutico trabajé qué significaba para mi ser madre y me di cuenta que la parte biológica era importante, pero más importante era ser madre, poder vivir el embarazo. Afortunadamente el Dr. Herrero me ofreció la posibilidad de hablar con otra mujer que era madre gracias a una ovodonación, y sus palabras y su experiencia me ayudaron a seguir. Gracias Maite.“ 
jordi y nadia
Nadia y Jordi
Ovodonación

“Agradecemos al Dr. Herrero su franqueza. Nos dijo que podíamos intentar 3 ciclos, con una probabilidad de éxito entre el 5 y el 20%  o ir directamente al embarazo mediante ovodonación.  Lo más duro ha sido afrontar el duelo genético, pero hemos tenido todo el apoyo que hemos necesitado”

testimonio de una madre soltera por ovodonación
Cristina
Ovodonación

Con mis análisis delante, el Dr. Herrero fue sincero desde el principio ‘Cristina, ves directamente a la ovodonación. Por tu edad, tu reserva ovárica es baja y las probabilidades son escasas con otros métodos’.  ¡A la primera! Según dijo el Dr. Herrero y las enfermeras que hicieron realidad mi sueño, el embrión que tenía ya en mi vientre era de óptima calidad, de una donante de óvulos jóven y un donante de esperma.  ¡Muchísimas gracias a todos!

testimonio de una madre soltera por ovodonación
Cristina
Egg donation

After reviewing my analysis, Dr. Herrero was sincere: “Cristina, you’d better start an egg donation treatment. Because at your age, your ovarian reserve is low and your eggs won’t have the quality we need to get a pregnancy. Egg donation wasn’t on my mind, it took me some months to accept it. I got pregnant on the first try ! Thank you so much everyone!

jordi y nadia
Nadia & Jose
Egg donation

The hardest part of the treatment was to face the genetic grief, but we have had all the support we needed Thank you CRA team !

Egg donation Barcelona Chiara & Pietro
Chiara & Pietro
Egg donation
I want to thank everyone from the bottom of my heart.
December 17, 2018: a day I will never forget. A unique beautiful experience. This is because all of you did your best to make everything special and smooth for me.  All of you were professional and sensitive human beings at the same time. I felt I was taken care of like a princess. You gave me hope , when I had lost it.

Thank you for allowing my husband and I to pursue our dream of having a family … and have our baby.
You made our dream come true.
posts relacionats
vídeos
També et pot interessar
Llamar